fbpx
Relyfeld bespreekt problemen met dorpsbesturen Grankreek en Columbia

Minister van Ruimtelijke Ordening en Grondbeheer(RGB), Steven Relyveld heeft vandaag gesprekken gevoerd met de dorpsbesturen van de Inheemse dorpen Columbia en Grankreek.

Districtscommissaris van Saramacca, Laksmienarain Doebay en de coördinator van het Bureau Volkscontacten van het Kabinet van de President waren ook als aanwezig.

Tijdens deze ontmoeting is van gedachten gewisseld over het gronduitgiftebeleid in de verschillende dorpen. Ook grensgeschillen kwamen aan orde.

De minister deelde mee dat voor het sportveld van Grankreek reeds een beschikking is uitgegeven op naam van het ministerie van Sport en Jeugdzaken, dat het beheer zal hebben over dit terrein.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.