Rellen in Albina na verdrinking bootsman

Een menigte in Albina kwam dinsdag in opstand tegen de plaatselijke Chinese winkeliers en ondernemers. Er zijn vernielingen verricht aan bezittingen van de winkeliers. De groep vond dat de passagier die een Chinese ondernemer is, schuldig is aan de dood van de bootsman Jote.

Volgens verklaring van de winkeliers bevonden twee mannen uit de menigte zich op het dak van één van de panden. Enkelen winkelpanden werden bekogeld, roldeuren zijn vernietigd en zekeringskasten zijn in brand gestoken.

De plaatselijke politie kreeg assistentie van de recherche van regio Oost en het Regio Bijstand Team Oost (RBTO). Onder de groep herrieschoppers bevonden zich enkelen die zich duidelijk tegoed hadden gedaan aan overmatig alcoholgebruik.

De politie-eenheden slaagden erin de 31-jarige Jurgen K. aan te houden en over te brengen naar het politiebureau, omdat zijn daden duidelijk te zien zijn op camerabeelden. Het is niet uitgesloten dat er meerdere aanhoudingen verricht zullen worden.

De situatie in Albina is momenteel onder controle. De winkeliers hebben na het politieoptreden hun deuren weer geopend. Indien nodig zal ook assistentie van de plaatselijke militairen worden ingeroepen, meldt het KPS.(GFC)