fbpx

Religie…wat betekent het en hoe passen we het toe in ons hectisch samenleving

Het woord religie betekent “ terug naar het begin”, maar wat is het begin?

Als we om ons heen kijken zie je dat alles gemaakt en gericht is op de zogenaamde toekomst. De mens leeft in het heden en verlangt naar het toekomst, een weg die ons wordt bijgebracht sinds het begin van onze reis op wat wij Aarde noemen. Dat we als mens heel onrustig zijn heeft ook hiermee te maken. We leven in het heden en praten over de toekomst, maar zoeken en willen allemaal naar het verleden( Begin ). Dit maakt dat men niet kan omgaan met de problemen die op zijn/haar pad komen, met alle gevolgen van dien.

U wilt weten hoe u de problemen het hoofd kan bieden. Geloven! En ik bedoel niet het geloven in iets dat niet tastbaar is, maar geloven dat u uw doelen kan bereiken als u zich aan bepaalde regels houdt ( tastbaars dus ). Zoals met alles moet u eerst aan uzelf werken om de voor u haalbare doelen te kunnen realiseren.

Om religie te begrijpen en om te gaan met de dagelijkse gebeurtenissen is het essentieel dat u dichtbij uzelf blijft. Ga altijd uit van uw eigen kracht, hulp is leuk en goed zolang het u naar de juiste deur brengt en niet de deur voor u open maakt. U moet altijd bedenken dat een ander nooit en te nimmer een opening voor u kan vinden, wie dat doet en geloofd zal nooit zijn/haar doelen halen. De ander laat zijn/haar manier van handelen zien, nooit die van u. En om alles om u heen te begrijpen zal u de teugels zelf in handen moeten nemen.

Een gebeurtenis mag u nooit negatief beïnvloeden, u moet er juist van leren en in uw voordeel gebruiken. Om dat te kunnen moet u het gevecht met uzelf aangaan. Zoek de rust in u, want alleen dan kunt u relativeren en voorvallen de juiste plek geven. Rust krijgt u d.m.v meditatie, denk nu niet van wow meditatie is moeilijk, het is makkelijker dan u denkt. Meditatie is een ontdekkingsreis naar uzelf. Bij meditatie denken veel mensen aan de lotus houding, maar weet u dat het ook tijdens een wandeling kan. U mediteert vaker dan u denkt, tijdens het lopen komen er verschillende gedachten in u op, probeert dan 1 gedachte te houden en de anderen te verbannen, dat is de basisprincipe van meditatie.

Neem pen en papier en schrijf wat in u opkomt als u aan uw huidige situatie denkt, lees het daarna 2 á 3 keer over. Hierna geeft u alles wat negatief is een positieve draai en zie wat u met een simpele handeling bereikt hebt. Onthoudt dat iemand die weet wie hij/zij is sterker staat dan iemand die dat niet weet. Wie bent U?

H.C. Wouter

Naar meer berichten...