Relatie Suriname en CARPHA wordt verder verdiept

De relatie tussen Suriname en de Carribean Public Health Agency (CARPHA) wordt verder verdiept en versterkt.

In dat kader heeft Virginia Asin-Oostburg, Director Surveillance, Disease Prevention and Control, een bezoek gebracht aan ons land. Suriname is al 6 jaar lid van de organisatie die zich bezighoudt met alle facetten van public health in de regio.

Vanuit de organisatie is besloten ervoor zorg te dragen dat de lidlanden beter geïnformeerd worden over wat CARPHA doet en betekend voor de landen.

Asin-Oostburg zegt met verschillende public health instituten in ons land te hebben gesproken over het werk dat zij doen en te kijken welke raakvlakken er zijn voor verbetering van de samenwerking. Ze heeft onder meer van gedachten gewisseld met de Medische Zending, RGD en het BOG, meldt het NII.

In samenwerking met alle relevante actoren in Suriname is ook van gedachten gewisseld over het helpen uitrollen van het farmaceutische beleid. Volgens Asin-Oostburg wordt er met de hulp van CARPHA een roadmap uitgezet. Suriname heeft altijd veel betekend voor CARPHA.

Minister Patrick Pengel was de voorzitter van het uitvoerende orgaan van de organisatie. De samenwerking is heel goed te noemen, ook inzake het beschikbaar stellen van data.

Asin-Oostburg geeft aan dat het regionale orgaan een waakhond functie heeft, als het gaat om ziektebeelden die zich voordoen. Als dat het geval is komt de organisatie gelijk in actie.

De CARPHA-topper benadrukt tevreden te zijn over de relatie tussen haar organisatie en Suriname.(GFC)

Overige berichten