fbpx
Rekruten vragen DNA bemiddeling voor herstart academie

GFC NIEUWS- Een groep geselecteerden van de nieuwe lichting van de Politieacademie heeft een petitie ingediend bij De Nationale Assemblée (DNA), die in ontvangst is genomen door voorzitter Marinus Bee.

De groep zegt in het donker te tasten wat betreft de spoedige hervatting van de Politieacademie. Een groot deel zit zonder baan, omdat zij die hebben opgezegd in verband met het voortraject.

“We hebben heel veel geïnvesteerd, zijn al bijna anderhalf jaar bezig met de lichting en we zijn officieel geselecteerd. Het laatste nieuws is dat er een herselectie zal komen, die bezorgdheid met zich meebrengt. We zitten in financiële onzekerheid en vragen aan het parlement om ons daarmee te helpen,” zegt één van de petitionarissen.

“Hier is het huis van het volk, dus onze deuren staan open voor de noden van het volk. We gaan zeker aandacht hieraan besteden. Wij kunnen niet zeggen dat we het probleem binnen twee dagen oplossen, maar het heeft zeker onze aandacht,” zegt Bee.

De petitie is getekend door 28 rekruten.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…