fbpx

Reken er niet op dat wij het in Suriname beter gaan krijgen, gaat niet gebeuren

INGEZONDEN- Reken er helemaal niet op dat wij het in Suriname beter gaan krijgen. Dat de prijzen in de winkels zullen dalen, dat benzine goedkoper zal worden of dat er betaalbare huizen gebouwd zullen worden voor ons.

Tomba advertentie | GFC NieuwsTijdens gesprekken met mijn vrienden, vriendinnen en familie krijg ik vaak te horen dat wij een welvarend land zullen worden. Dat wij weer zonder te klagen in de winkels boodschappen zullen kunnen doen, want de prijzen vallen reuze mee.

Dat onze jongeren met hun salaris in staat zullen zijn een eigen huis te bouwen of te huren omdat onze Surinaamse dollars meer waard zullen zijn. Dat veel meer personen het zich weer kunnen permitteren om op vakantie naar het buitenland te gaan. Ook sparen zou weer moeten lukken.

Ik geef dikwijls als reactie dat ze maar moeten blijven dromen want in hun leven zal dat niet gebeuren.

Suriname heeft na haar onafhankelijkheid talrijke regeringen gehad die beloofd hadden dat wij het beter zouden krijgen. De resultaten zijn bekend.

In 2010 nadat de NDP de macht had overgenomen werd aan ons verteld dat wij zesbaans snelwegen met viaducten zouden krijgen. Treinverbindingen naar het binnenland, tienduizenden woningen zouden er gebouwd worden voor de minder draagkrachtigen en de wisselkoers zou heel snel omlaag gaan evenals de prijzen in de supermarkten. Het zou goed komen met Suriname.

BEKIJK OOK
EBS neemt zonne-energiecentrale Nickerie in gebruik

Ook in de periode Henck Arron waren er leuke praatjes. Zo zou er in West Suriname een nieuwe welvarende en moderne stad worden gebouwd. Ons land zou goed vooruit komen. Maar niets ervan is uitgekomen. Miljarden Nederlandse guldens zijn toen verkwist en de economie kwam in een negatieve spiraal terecht.

Ook in de tijd van Jopie Pengel was er veel hoop. Er was veel olie gevonden en wij zouden een fantastische toekomst hebben. Er werd zelfs feest gevierd want wij zouden als burgers heel veel profijt van de olie hebben. Niets van waar!

Terug naar de dromen van velen. Reken er maar niet op dat wij burgers het veel beter zullen krijgen. Het zijn veelal de politici die het de afgelopen decennia beter hebben gekregen, niet het volk. Hoge salarissen, soms voor de rest van hun leven, veel privileges, auto’s van de overheid, allerlei toeslagen en de kans om een greep te doen in de staatskist en zo snel miljonair in Amerikaanse dollars te worden. Dat is helaas de harde realiteit!

R. Pinas