fbpx

‘Reizende billen’ wacht Thaise gevangenis

Twee Amerikanen zijn in Thailand gearresteerd omdat zij foto’s op sociale media hadden geplaatst waarop zij bij een beroemde boeddhistische tempel hun blote achterste tonen.

Travis Dasilva, online bekend als Ti, en Joseph Dasilva zijn een getrouwd Amerikaans homopaar. Zij hadden een account op Instagram met de naam “Travelling Butts”. Daarop hebben zij – verrassend! – nagenoeg uitsluitend foto’s van mensen (meestal zijzelf) met naakt zitvlak.

De Thaise politie deed onderzoek nadat ophef was ontstaan over hun blote kont-foto’s bij de fameuze Wat Arun, de Tempel van de Dageraad.

OOK INTERESSANT
Dc Saramacca met boeren Wayambo Noord bij minister OW

In Thailand wordt van bezoekers aan tempels verwacht dat zij netjes gekleed zijn, op sommige locaties is het zelfs niet toegestaan binnen te komen in korte broek of met blote schouders.

De twee mannen werden dinsdagavond op het vliegveld van Bangkok aangehouden en zullen worden vervolgd voor onbehoorlijk gedrag in het openbaar.

Een woordvoerder van de Thaise politie zegt dat de strafeis hoger zal zijn dan bij “gewoon” onbehoorlijk gedrag, omdat dit plaatsvond op een heilige plek.