Reis huiswaarts getroffenen bootramp volbracht

De reis huiswaarts van nabestaanden en overlevenden van het tragische bootongeval van 28 december 2018 is volbracht. Na op vrijdag 1 februari een tussenstop te hebben gemaakt in het dorp Kalebaskreek, is reis de volgende dag voortgezet.

Op zaterdag 2 februari is de groep bestaande uit ongeveer 20 personen onder begeleiding van minister Antoine Elias, gearriveerd bij de aanmeersteiger van Corneliskondre. Minister Elias heeft op deze missie president Désiré Bouterse vertegenwoordigd.

De vloot onder supervisie van het Nationaal Leger, is in de middag aangemeerd. De nabestaanden en overlevenden, allen van Corneliskondre, zijn samen met de minister en militairen warm onthaald door de aanwezigen. Er wordt in de avond een programma afgewerkt.

Basja Raoel April sprak zijn waardering uit voor de begeleiding vanuit de regering. “De president was er op een aantal momenten persoonlijk bij. Zij hebben zoveel voor ons gedaan op het gebied van opvang en begeleiding.”

De burgers zijn na langer dan een maand opgevangen te zijn in het Memre Boekoe Kazerne, zaterdag aangekomen in hun dorp, meldt het NII.

Overige berichten