fbpx
Rehabilitatiewerkzaamheden Vergeetmijnietstraat bijna afgerond

GFC NIEUWS- Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) voert al geruime tijd rehabilitatiewerkzaamheden uit in het ressort Zorg en Hoop, te Paramaribo-Zuid.

De Vergeetmijnietstraat, tussen de Sapotille- en de Sterappelstraat is compleet aangepakt. Zowel het wegdek als de riolering vertoonde reeds jaren tekenen van verzakkingen en verstoppingen, vandaar dat het ministerie een grondige aanpak in dit gebied nodig achtte.

Volgens Arnold Mohangoo, directievoerder namens het ministerie van OWT&C, is decennialang niets gedaan aan de wegen en rioleringen in dit gebied.

In oktober 2019 heeft het ministerie een aanvang gemaakt met de rehabilitatiewerkzaamheden. De weg is vanaf de fundering aangepakt met eerst een zandpakket van 40 cm, een base course laag van 20 cm en daarna 2 asfaltlagen.

De riolering is compleet vervangen, de bermen zijn vernieuwd en het wegdek is voorzien van nieuwe asfaltlagen.

De Vergeetmijnietstraat staat bekend als te zijn een weg waar elke dag schoolkinderen gebruik van maken, van en naar school, vandaar dat de aanpak van deze straat een spoedeisend karakter had.

Meerdere straten in de nabije omgeving die ook in slechte staat verkeren zijn in kaart gebracht door het ministerie en meegenomen in de voorgenomen projecten te Zorg en Hoop. De samenwerking met zowel de nutsbedrijven als buurtbewoners zijn bijzonder goed te noemen, omdat ze op een zeer gepaste wijze hun medewerking hebben verleend tijdens de werkzaamheden die over enkele weken worden opgeleverd, geeft de OWT&C-directievoerder aan.

Minister Vijay Chotkan zei dat de plaatselijke bewoners ook worden bedankt voor het geduld dat zij hebben betracht. Het gaat om teamwork, vanaf de president, de regering tot het ministerie van OWT&C dat belast is met het uitvoeren van deze projecten. Het gaat om een integrale aanpak van de weg, want vanaf de ontwateringsbuizen die midden onder de straat zijn aangelegd tot aan de top-asfaltlaag is erg hard gewerkt.

De OWT&C-minister voegde per slot van rekening toe dat de Birambies-, Kana-, Geranium-, Vlier-, Acacia- en de Hortenciastraat te Zorg en Hoop, ook voorkomen in zijn programma. In de komende periode zal ook aan deze straten aandacht worden besteed door een soortgelijke aanpak.

“De buurtbewoners en weggebruikers worden vriendelijk verzocht om nuttig gebruik te maken van de straat, maar houdt u het aspect van blijven onderhouden hoog in het vaandel,” aldus minister Chotkan.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).