Rehabilitatie zandwegen Para verloopt goed

GFC NIEUWS-Alle zandwegen in het district Para worden door de overheid gerehabiliteerd.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door het bedrijf Main Transport. Tot nu toe zijn de wegen naar Bigi Poika, Phedra, Nieuw Kopieweg en Berlijn aangepakt.

Verder worden ook de trenzen van de Pallisadeweg, opgehaald. De werkzaamheden verlopen vlot. Dit wordt bevestigd door Dulcy Tombe, assistant officemanager van het eerdergenoemd bedrijf.

Ze geeft aan dat naast het rehabiliteren van de wegen de ontwatering ook onder de loep wordt genomen. Waar er duikers vervangen of geplaatst moeten worden, komt het bedrijf in.

De werkzaamheden aan de Suralcoweg worden pas in de eerste week van september uitgevoerd.

Voor de burgers hebben deze werkzaamheden veel voordelen, zegt Tombe. De wegen worden begaanbaar gemaakt en bij zware regens is er geen sprake meer van wateroverlast.

Kapitein Ivanildo Iejoenakame van Bigi Poika juicht de werkzaamheden toe. Behalve voor de schoolkinderen komt het de marktventers ook ten goede, aangezien ze hun producten nu zonder al te veel problemen kunnen vervoeren en verkopen. Een goede weg stimuleert het ondernemerschap van het dorp, zegt de kapitein.

Buurtbewoners zijn ingenomen met de werkzaamheden die nu worden uitgevoerd. Ze kunnen zich gemakkelijk verplaatsen zonder dat hun vervoersmiddel kapot gaat en kunnen sneller op hun plaats van bestemming zijn.

Ook het vrijelijk weglozen van het overtollige water maakt het leven aangenamer.

De burgers zijn ook blij dat de kinderen nu gemakkelijk de bus kunnen pakken om naar school te gaan.

Overige berichten