fbpx
Rehabilitatie Saramaccakanaal 2021 van start

GFC NIEUWS- De fysieke werken in het kader van de rehabilitatie van het Saramaccakanaal zullen in het tweede kwartaal van 2021 moeten aanvangen.

Volgens projectcoördinator Satish Mohan is de Implementatie Unit waarvan hij de trekker is reeds begonnen met het aantrekken van de consultants, de sluitingsdatum is vrijdag aanstaande.

De planning is om in januari van het komend jaar het benodigde ingenieursbureau aan te trekken. “Wij schatten dat wij in het tweede kwartaal van 2021 fysiek starten met de werken”, aldus de projectcoördinator.

In hotel Ramada werd woensdag in het bijzijn van vertegenwoordigers van de Wereldbank, aan stakeholders een uiteenzetting van het project “Saramacca Canal Rehabilitation System” gegeven.

Met de Wereldbank is namelijk een leningsovereenkomst van 35 miljoen aangegaan, welke in april is getekend en vanaf juli 2019 begon te lopen.

De Implementatie Unit is, nadat de lening actief werd, in augustus begonnen met de aanbestedingen voor twee belangrijke projecten die als voorwaarden gesteld waren binnen het geheel.

Het betreft het aantrekken van een Procurement Specialist en de andere voorwaarde was het aanstellen van een Senior Technical Engineer.

De Procurement Specialist is een aanbestedingsdeskundige, die als eerste moet worden aangetrokken. Dit proces is reeds in gang gezet en de periode voor aanbieding is vorige week vrijdag beëindigd.

De beoordeling moet nog plaatsvinden. De aanbesteding voor een Senior Technical Engineer geschiedt in november.

Implementation Unit, of in dit geval het Saramaccakanaal Unit moet namens het ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C) alle aanbestedingen en overige werken coördineren en zorgen dat het project succesvol wordt uitgevoerd. OWT&C is volledig verantwoordelijk voor de uitvoering.

Een onmisbare schakel in het geheel betreft het Project Comité, waarin alle alle keystakeholders zitting zullen hebben.

Met alle betrokken commissariaten, nutsbedrijven en personen die belang hebben bij het Saramaccakanaal zullen er maandelijks informatiesessies plaatsvinden, zodat iedereen op de hoogte is van de status van het project en hoe het wordt uitgevoerd.

Voor de bezetting van het Project Comité zullen binnenkort brieven verstuurd worden naar belanghebbenden om een vertegenwoordiger aan te wijzen, zodat de commissie gestalte krijgt.

Mohan: “Dat is ook een van de voorwaarden om het project op te starten en we hopen dat we in januari vorm hebben gegeven aan de commissie.”

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…