fbpx

Rehabilitatie pompgemaal Wageningen vordert gestaag

GFC NIEUWS-De rehabilitatiewerkzaamheden aan het Pompgemaal te Wageningen vorderen gestaag.

De bovenbouw van pompnummer 3 is reeds gesloopt en er zal gestart worden met het waterdicht maken van de sluisgang van deze pomp.

Hierna wordt deze sluisgang leeggepompt, waardoor de meer dan 60 jaar oude betonconstructie door deskundigen kan worden geïnspecteerd, om zodoende te starten met de constructie van de eerste nieuwe pomp.

Terwijl dit gebeurt, blijven ondertussen pompnummer 1 en 2 gereed om te allen tijde te kunnen worden ingezet voor de agrarische sector.

Het startsein voor de rehabilitatie van dit pompgemaal werd op 22 februari 2019 gegeven. Het project was vanwege verschillende redenen enigszins komen stil te liggen.

Kort na het aantreden van minister Rabin Parmessar op het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) werd door hem te Wageningen een meeting gehouden met alle bij dit project betrokken partijen; dit onder meer om een nieuw uitvoeringsschema af te spreken.

BEKIJK OOK
Onnodige dood kinderen in AZ niet de schuld van artsen maar verkeerd beleid politici

Het project bestaat uit de levering en installatie van drie (3) pompen door het Indiaas bedrijf Kirloskar Brothers en het herstel van de civiele, elektrische en mechanische werken in het bestaande pompstation.

Eveneens het herstellen van de sluizen en de infrastructuur rond het gebouw en andere drainage en irrigatiewerken die verbonden zijn met het pompstation, horen bij de werkzaamheden.

Met dit project is er een bedrag van ruim US$ 9 miljoen gemoeid, welke gefinancierd wordt uit de creditline van India.

De uitvoering geschiedt door het lokaal bedrijf Risugragar en de directievoering ligt in handen van consultantsbureau Cite.