Rehabilitatie Pandit Tilakdharieweg vordert

GFC NIEUWS- De 2e fase van de rehabilitatie van de Pandit Tilakdharieweg te Alkmaar, Commewijne is reeds aangevangen.
“Wij zijn momenteel bezig tussen km 5,6 en 8,4. De bestaande bestrating is al gesloopt. Nu worden de L-banden (afscheidingswanden langs de weg) geplaatst en we zijn ook bezig met grondverbetering”, zegt Edmund Bigiman, Project Supervisor van ACE Consultancy. Waar nodig wordt er in het weekend gewerkt om op schema te blijven.
Deze weg is een belangrijke ontsluitingsweg voor de bewoners van omliggende gebieden zoals Alkmaar, Mariënburg, Ellen en ook de oude plantages aan de rechteroever van de Commewijnerivier, waaronder Alliance, Margrita en Kronenburg. De straat verkeerde in deplorabele staat. De buurtbewoners hebben jarenlang voorzichtig moeten rijden door de verzakkingen in deze betegelde weg.
In opdracht van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) is het project ‘Reconditionering en bestraten Pandit Tilakdharieweg’, gestart in augustus 2019. De directievoering ligt bij het ingenieursbureau ACE Consultancy en de uitvoering is in handen van het aannemingsbedrijf Pahlad Suriname, APS.
De weg heeft een lengte van 8.4 km. Variëlle Pawiro-Oelomo, junior technisch medewerker van de afdeling Wegen van OWT&C, zegt dat de weg 5.5 meter breed zal zijn. Aan weerszijden zal een onverhard voetpad worden aangelegd, zodat voetgangers veilig kunnen lopen. Verder laat Pawiro-Oelomo weten dat er ook buizen van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) worden geplaatst.
Deze ontwikkeling wordt toegejuicht door de buurtbewoners. De agrarische sector in dit gebied zal hiervan profijt hebben. Goede begaanbare wegen in districten buiten Paramaribo, zijn ook van belang voor de ontwikkeling van Suriname.