fbpx
Registratie politieke organisaties aangevangen

GFC NIEUWS- Politieke organisaties kunnen zich registeren bij het Centraal Hoofdstembureau (CHS) in het KKF-gebouw om deel te nemen aan de komende verkiezingen op 25 mei.

De registratie startte op 16 maart en loopt tot en met zaterdag van 7:00 uur-15:00 uur. Een vertegenwoordiging van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) is aanwezig bij de registratie voor het houden van toezicht.

Een politieke organisatie moet voldoen aan de volgende eisen:

• Een schriftelijke volmacht van de politieke organisatie voor de twee aanbieders van de twee aanbieders
• Geldige identiteitskaarten + kopieën van de aanbieders
• Bewijs van registratie in het openbaar register van het OKB
• Naam Politieke Organisatie, een aanduiding daarvan of beide
• De Statuten van de Politieke Organisatie
• Opgave van de huidige bestuurssamenstelling
• Symbool van de politieke Organisatie
• Het huidig adres
• Het stortingsbewijs en een kopie inzake storting van de waarborgsom voor deelname aan de Algemene, Vrije en
Geheime verkiezingen op maandag 25 mei.

Eugene Merkus, voorzitter van het CHS, zegt dat voor een vlottende verloop van de registratie politieke partijen vooraf naar het CHS kunnen bellen om de tijd van hun komst op te geven. Veertien politieke partijen hebben hiervan gebruik gemaakt.

Merkus legt uit dat dit niet wil zeggen dat politieke partijen die hun aanmeldtijd niet vooraf hebben opgegeven bij het CHS, niet kunnen/mogen registreren. Hij benadrukt dat politieke partijen vrij zijn zich tussen 7:00-15:00 uur te registeren.

Bij gevallen waarbij politieke partijen op dezelfde dag en tijd komen registreren, zal de partij die zich vooraf heeft aangemeld eerst geholpen worden.

Merkus stelt dat de registratie gebeurd ingevolge de Kiesregeling (S.B. 1987 no. 73 zoals laatstelijk gewijzigd bij S.B. 2019 no. 55). Hij verwacht de laatste drie dagen van de registratie een toeloop van politieke organisaties. De Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) heeft zich als eerste geregistreerd.

Het CHS heeft ook voorzorgsmaatregelen getroffen in het kader van het Coronavirus. Zo zijn er slechts 50 plekken voor partijleden en sympathisanten. Dit om te voorkomen dat er meer dan 100 mensen aanwezig zijn in het gebouw.

Het is vooralsnog verboden om bijeenkomsten van meer dan 100 mensen te organiseren. Dit om de verspreiding van het virus te minimaliseren.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…