fbpx

Registratie mens met een beperking

Vanwege het dataverzamelingsproces van de Dienst mensen met een beperking – het voormalig Dienst Gehandicaptenzorg) moet iedereen met een beperking zich registreren. Dit zegt het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) in een bekendmaking.

Met de registratie wenst het ministerie het aantal mensen met een beperking (mmeb-ers) in kaart te brengen, waarna er gewerkt kan worden aan de positieverbetering. Met de digitalisering van het cliëntenbestand is reeds in 2015 een start gemaakt, zegt Martin Veldkamp, medewerker verbonden aan het Onder Directoraat Kategoriaal Maatschappelijk Werk (KMW), waar de Dienst mensen met een beperking deel van uit maakt.

BEKIJK OOK
De Zeker Is Zeker Family Speurtocht is terug na 3 jaren

Woensdag is het startsein gegeven voor de herregistratieperiode en werd het ‘Sori yu’-campagne en de slogan ‘Sori yu srefi, fu feni yu leti’ in gebruik genomen. In de periode van de campagnevoering, wordt de registratie van personen met een beperking extra gepromote.

Personen met een beperking kunnen zich (laten) registreren bij de Dienst mensen met een beperking. De campagne duurt voort tot en met december.