fbpx




Registratie Covid-19-steunpakketten wijkkantoren vanaf 24 juni

GFC NIEUWS- Burgers die behoefte hebben aan een Covid-19-ondersteuningspakket dienen zich voortaan te registreren via de wijkkantoren van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

Personen kunnen zich opgeven in de periode van 24 juni tot en met 30 juni tussen 08:00 tot 12:00 uur. Deze informatie is op 23 juni gepresenteerd door directeur Angela Salmo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

Tot de doelgroep behoren personen die behoeftig zijn (sociaal zwakke huishoudens). De wijkkantoren hebben een bestand van de mensen met een beperking, senioren en sociaal zwakke huishoudens in hun wijk/regio.

Indien u nog geen steunpakket heeft ontvangen en u nergens bent geregistreerd, dan mag u zich aanmelden op het wijkkantoor van uw wijk. Deze informatie wordt ook geplaatst op de Covid-website. De registratie is strikt persoonlijk, u neemt mee uw identiteitskaart en (gezin)uittreksel en familieboek.

Indien er zich in een huishouden een senioren burger bevindt, mens met een beperking, iemand die zwanger is, een operatie achter de rug heeft of een of andere ziekte hebben en niet over straat kunnen: neemt u hun identiteitsbewijs mee, alsmede (gezin)uittreksel en familieboek.

U zult na de registratie een sms-bericht ontvangen, indien uw verzoek is goedgekeurd. In de sms gaat u lezen waar en wanneer u uw pakket mag ophalen. Let wel: Niet omdat u zich heeft geregistreerd komt u automatisch in aanmerking voor een pakket.

Zoals aangekondigd gisteren is de distributie van voedselpakketten aan individuen op alle distributielocaties stopgezet. “Uit onze administratie is gebleken dat er nog enkele mensen die geweest zijn op de diverse plekken, zich ter plekke geregistreerd hebben en geen pakketten hebben gehad. Die mensen worden gebeld wanneer en waar zij hun pakketten kunnen ophalen”, aldus directeur Salmo.

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting zal dus niet meer werken met registraties welke via de app of sms zijn gedaan. De mensen die zich hebben geregistreerd bij de Districtscommissarissen en aan de Gongrijpstraat, hoeven zich niet te gaan registeren. Het ministerie van Sozavo is bezig om de lijsten te screenen. “Personen woonachtig in Brokopondo en Sipaliwini hoeven zich niet te gaan registeren, die informatie hebben wij al.”

De directeur heeft verder aangegeven dat AOV over de maand juni 2020 reeds gestort is. “We hebben de maand mei geëvalueerd en degene die voldoet aan de vereiste om in aanmerking te komen voor een extra SRD. 525,- heeft dat ook al ontvangen.” Ook voor zij die over de Moni karta beschikken is er over de maand juni 2020 reeds gestort. “We zijn nog bezig met het uitbetalen van de AKB gelden over het jaar 2019 en Covid-steun SRD. 1.000,- per huishouden over de maand mei 2020.”

Meer nieuws

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.