fbpx

Regionale conferentie in Suriname van Accreditatie Organen en Hoger Onderwijsinstellingen

Van 8 tot en met 10 november 2017 organiseert het Accreditatie orgaan van Suriname (NOVA) de veertiende Canqate Conferentie in Suriname. Tijdens deze conferentie komen vertegenwoordigers van accreditatie organen en kopstukken uit het Hoger Onderwijs uit de verschillende Caribische landen bij elkaar in Paramaribo.

De Canqate conferentie wordt elk jaar door een ander CARICOM lidland georganiseerd. De conferentie vindt voor de eerste keer plaats in Suriname.

Er hebben zich al ruim 60 deelnemers uit onder meer Belize, Jamaica, Barbados, Greneda, Guyana en Trinidad & Tobago aangemeld voor deelname.

Tijdens de conferentie worden vraagstukken op het gebied van kwaliteitsbeleid van het hoger onderwijs en het accreditatiebeleid van de verschillende Caribische landen door deskundigen uit binnen- en buitenland belicht.

De conferentie biedt aan het hoger onderwijs van Suriname een unieke gelegenheid om in contact te komen, te netwerken en ervaring en kennis te delen met collega’s uit de regio. Dit zal ongetwijfeld bijdragen aan een grotere bewustwording over de kwaliteit van het hoger onderwijs en het belang van accreditatie van opleidingen in Suriname.

OOK INTERESSANT
Invallen bij geldtransactiekantoor op verdenking van witwassen, mogelijk ook Surinamers aangehouden

Hoger onderwijsinstellingen, maar ook andere organisaties en personen die betrokken zijn bij (de kwaliteit van) het hoger onderwijs in Suriname worden nadrukkelijk uitgenodigd deel te nemen aan de regionale conferentie. Kosten voor deelname bedragen 250 USD per persoon.

Deelname kan tot en met maandag 6 november via de website van NOVA: www.novasur.org of telefonisch op het nummer: (+597) 521501.(GFC)