fbpx

Regeringspartij D’66 wil visumvrij reizen Nederland- Suriname

GFC NIEUWS- Het toewerken naar visumvrij reizen tussen Nederland (Schengen) en Suriname moet onderdeel zijn om de relatie tussen beide landen te verbeteren.
D’66 Tweedekamerlid Sjoerd Sjoerdsma heeft kamervragen gesteld aan de ministers Stef Blok van Buitenlandse Zaken en van Justitie en Veiligheid.
De regeringspartij D’66 wil van de bewindslieden weten of hij ermee eens is dat visumvrij reizen tussen Nederland (Schengen) en Suriname kan bijdragen aan de verbeterde relaties en daarmee in wederzijds belang is.
De Nederlandse regering heeft de Tweede Kamer eerder laten weten dat voor een visumvrij reizen tussen Nederland en Suriname er goedkeuring nodig is van de Europese Unie (EU).
Sjoerdsma wil nu concreet van de regering weten welke drempels er zijn die visumvrij reizen tussen Suriname en Nederland in de weg staan. “Betreft dit drempels vanuit Suriname, Nederland of vanuit Schengenpartners?”. Ook moeten de bewindslieden uitleg geven welke stappen er gezet moeten worden om binnen Schengen draagvlak te krijgen voor visumliberalisatie met Suriname. “Bent u bereid deze stappen ook te nemen? Zo nee, waarom niet?”.
Voorts wil Sjoerdsma ook weten welke stappen de ministers bereid zijn in partnerschap met Suriname te nemen, om bestaande drempels voor visumvrij reizen weg te werken, en om gezamenlijk toe te werken naar visumliberalisatie tussen de Schengenzone en Suriname.

BEKIJK OOK
Biza identificeert twee groepen voor vroegtijdige vrijwillige dienstverlating: personen van 55 jaar met 35 dienstjaren en personen met 1 tot en met 5 dienstjaren