fbpx
Regeringspartij D’66 wil visumvrij reizen Nederland- Suriname

GFC NIEUWS- Het toewerken naar visumvrij reizen tussen Nederland (Schengen) en Suriname moet onderdeel zijn om de relatie tussen beide landen te verbeteren.

D’66 Tweedekamerlid Sjoerd Sjoerdsma heeft kamervragen gesteld aan de ministers Stef Blok van Buitenlandse Zaken en van Justitie en Veiligheid.

De regeringspartij D’66 wil van de bewindslieden weten of hij ermee eens is dat visumvrij reizen tussen Nederland (Schengen) en Suriname kan bijdragen aan de verbeterde relaties en daarmee in wederzijds belang is.

De Nederlandse regering heeft de Tweede Kamer eerder laten weten dat voor een visumvrij reizen tussen Nederland en Suriname er goedkeuring nodig is van de Europese Unie (EU).

Sjoerdsma wil nu concreet van de regering weten welke drempels er zijn die visumvrij reizen tussen Suriname en Nederland in de weg staan. “Betreft dit drempels vanuit Suriname, Nederland of vanuit Schengenpartners?”. Ook moeten de bewindslieden uitleg geven welke stappen er gezet moeten worden om binnen Schengen draagvlak te krijgen voor visumliberalisatie met Suriname. “Bent u bereid deze stappen ook te nemen? Zo nee, waarom niet?”.

Voorts wil Sjoerdsma ook weten welke stappen de ministers bereid zijn in partnerschap met Suriname te nemen, om bestaande drempels voor visumvrij reizen weg te werken, en om gezamenlijk toe te werken naar visumliberalisatie tussen de Schengenzone en Suriname.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.