fbpx

Regeringsleiders Caricom bij elkaar in regulier overleg

De vergadering voor staatshoofden en regeringsleiders in Jamaica is nog gaande. De openingsceremonie voor deze meeting werd gehouden op 4 juli in de convention centre te Montego Bay. President Desiré Bouterse maakt ook deel uit van deze vergadering. Bij de opening zijn de nieuw gekozen en herkozen Caricom-leiders aan het woord geweest, alsook de uitgaande en huidige voorzitter. De sprekerslijst werd aangevoerd door de secretaris-generaal van de Caricom.

De rode draad door alle toespraken was dat het nu meer dan ooit tijd is om acties te ondernemen en niet langer onnodig te delibereren. President Bouterse zegt dat Caricom minimaal tien jaar langer bestaat dan de Europese Unie. Een vergelijking tussen de twee organisaties brengt hem tot de conclusie dat het EU veel meer bereikt heeft dan Caricom. Het staatshoofd vindt dat de Caribische regionale organisatie goed op weg is, maar dat het in de komende vijf jaar hard zal moeten werken aan concrete acties.

BEKIJK OOK
Leerkrachten adviseren scholieren om vandaag thuis te blijven

Bouterse onderschrijft de belangrijkheid van deze meeting en de bijdrage die Suriname hieraan te leveren heeft. De president weet dat ons land reeds goede stappen heeft gezet binnen de Caricom. Wij hebben bijvoorbeeld concrete stappen gezet in het maximaliseren van de participatie van jongeren.

President Bouterse moedigt jongeren aan om de ontwikkelingen binnen de Caricom bij te houden ondanks de traagheid waarmee sommige processen op gang komen zegt de staatsman.

De president is portefeuillehouder van onder andere jeugd en sport binnen de Caricom.(GFC)