fbpx

Regeringsdelegatie Suriname warm onthaald in Frans-Guyana

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie die vrijdag naar Frans-Guyana is afgereisd, is warm onthaald door een groep personen van Surinaamse afkomst die woont in Frans-Guyana.
Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, die aan het hoofd van de delegatie staat, zegt verrast te zijn met de ontvangst van deze groep. De delegatie werd opgewacht door de groep bij de aanmeer locatie in Saint Laurent. Ook door de Franse autoriteiten is de Surinaamse delegatie goed ontvangen.
Minister Ramdin heeft ter plekke zijn waardering uitgesproken voor het gebaar van de groep. Hij heeft vervolgens aangegeven dat de regering zich sterk maakt voor alle Surinamers, waar ter wereld zij zich dan ook bevinden. Dit is ook een van de redenen waarom de overheid zich samen met de Franse regering buigt over vraagstukken, die zowel de Franse en de Surinaamse gemeenschap raken.
Naast minister Ramdin, zijn ook minister Amar Ramadin van Volksgezondheid, minister Kenneth Amoksie van Justitie en Politie, minister Krishna Mathoera van Defensie, Garcia Emanuels van Regionale Ontwikkeling en Sport afgereisd naar Frans-Guyana.
Verder maken ook overheidstoppers van verschillende beleidsgebieden deel uit van de Surinaamse delegatie. Op schema vandaag een ontmoeting met een Frans regeringsdelegatie. Verder staan op agenda onder andere: de Covid-19-situatie, Veiligheid, het managen van transport van personen, goederen en diensten en immigratiecontrole.

OOK INTERESSANT
Secretaris-generaal Associatie van Caraïbische Staten op bezoek in Suriname