fbpx
Regeringsdelegatie Suriname warm onthaald in Frans-Guyana

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie die vrijdag naar Frans-Guyana is afgereisd, is warm onthaald door een groep personen van Surinaamse afkomst die woont in Frans-Guyana.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, die aan het hoofd van de delegatie staat, zegt verrast te zijn met de ontvangst van deze groep. De delegatie werd opgewacht door de groep bij de aanmeer locatie in Saint Laurent. Ook door de Franse autoriteiten is de Surinaamse delegatie goed ontvangen.

Minister Ramdin heeft ter plekke zijn waardering uitgesproken voor het gebaar van de groep. Hij heeft vervolgens aangegeven dat de regering zich sterk maakt voor alle Surinamers, waar ter wereld zij zich dan ook bevinden. Dit is ook een van de redenen waarom de overheid zich samen met de Franse regering buigt over vraagstukken, die zowel de Franse en de Surinaamse gemeenschap raken.

Naast minister Ramdin, zijn ook minister Amar Ramadin van Volksgezondheid, minister Kenneth Amoksie van Justitie en Politie, minister Krishna Mathoera van Defensie, Garcia Emanuels van Regionale Ontwikkeling en Sport afgereisd naar Frans-Guyana.

Verder maken ook overheidstoppers van verschillende beleidsgebieden deel uit van de Surinaamse delegatie. Op schema vandaag een ontmoeting met een Frans regeringsdelegatie. Verder staan op agenda onder andere: de Covid-19-situatie, Veiligheid, het managen van transport van personen, goederen en diensten en immigratiecontrole.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.