fbpx

Regeringsdelegatie heeft vervolgontmoeting met SURVAM en VMS

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk had maandag een vervolgbespreking met de Surinaamse Vereniging van Assurantiemaatschappijen (SURVAM) en de Vereniging van Medici in Suriname(VMS).
De vp zet zich in om het geschil over de tarieven en vergoeding van diensten tussen de particuliere verzekeraars en de dienstverleners op te lossen, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.
In de eerste meeting is een tussenoplossing overeengekomen en zijn voorstellen aangedragen om uit de impasse te geraken. De eerder gedane voorstellen zijn wederom besproken.
Volgens Volksgezondheidsminister Amar Ramadhin zijn partijen dichterbij een oplossing gekomen. Het streven van deze interventie van de vp is om tijdens de volgende meeting woensdag een definitieve oplossing te hebben. Het tegenvoorstel dat maandag gedaan is door de VMS zal ook nader bekeken worden.
De regering vroeg aan partijen tot woensdag de oude tarieven voor specialistische behandelingen aan te houden. Dit in aanloop naar een permanente oplossing.

BEKIJK OOK
Personeel St. Vincentius Ziekenhuis en Diakonessenhuis: uw zorg kunnen wij niet meer garanderen