fbpx
Regeringsdelegatie heeft vervolgontmoeting met SURVAM en VMS

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk had maandag een vervolgbespreking met de Surinaamse Vereniging van Assurantiemaatschappijen (SURVAM) en de Vereniging van Medici in Suriname(VMS).

De vp zet zich in om het geschil over de tarieven en vergoeding van diensten tussen de particuliere verzekeraars en de dienstverleners op te lossen, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

In de eerste meeting is een tussenoplossing overeengekomen en zijn voorstellen aangedragen om uit de impasse te geraken. De eerder gedane voorstellen zijn wederom besproken.

Volgens Volksgezondheidsminister Amar Ramadhin zijn partijen dichterbij een oplossing gekomen. Het streven van deze interventie van de vp is om tijdens de volgende meeting woensdag een definitieve oplossing te hebben. Het tegenvoorstel dat maandag gedaan is door de VMS zal ook nader bekeken worden.

De regering vroeg aan partijen tot woensdag de oude tarieven voor specialistische behandelingen aan te houden. Dit in aanloop naar een permanente oplossing.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.