fbpx
Regeringsdelegatie afgereisd naar Frans-Guyana

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie is vanmorgen afgereisd naar Frans-Guyana om bilaterale gesprekken te voeren.

De delegatie staat onder leiding van minister Albert Ramdin van van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking.

Op programma staat een meeting waarbij vraagstukken die beide landen raken zullen worden besproken. De meeting zal erin moeten resulteren dat beide landen overeenkomen hoe gezamenlijk de vraagstukken waarmee ze kampen hebben, aanpakken. Het gaat onder andere om vraagstukken op het gebied van de gezondheids- en veiligheidssector.

De delegatie bestaat verder uit minister Kenneth Amoksie van Justitie en Politie, minister García Emanuels van Regionale Ontwikkeling en Sportzaken, minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid en minister Krishna Mathoera van Defensie. Ook Luitenant-Kolonel Danielle Veira van het Directoraat Nationaal Veiligheid en directeur Miriam Mac Intosh van het ministerie van Buitenlandse Zaken maken deel uit van de delegatie.

De delegatie is in Saint Laurent opgevangen door de Franse overheidsdelegatie, waarmee zij zich over de verschillende vraagstukken zal buigen.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.