fbpx




Regering zet helikopter in voor ontwikkeling binnenland

GFC NIEUWS- De regering heeft speciaal voor activiteiten voor de ontwikkeling van het binnenland een Russische helikopter ingezet.

Verschillende overheidsinstanties alsook particulieren die activiteiten uitvoeren ter ontwikkeling van het binnenland zullen in de gelegenheid gesteld worden om materiaal naar de afgelegen gebieden te laten vervoeren.

Het ministerie van Volksgezondheid is in de gelegenheid om als eerste gebruik te maken van deze voorziening.

Het transportvliegtuig is op 17 februari ingezet om vuilverbrandingsovens ten behoeve van het milieuplan van president Desiré Bouterse te transporteren. Op die dag is een operatie vanuit het vliegveld van Zorg en Hoop naar de dorpen Snesi Kondre en Langatabbetje uitgevoerd.

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid benadrukt dat de helikopter alleen ingezet zal worden voor de ontwikkeling van het binnenland.

De komende periode zullen er ook in andere gebieden operaties uitgevoerd worden voor het ministerie van Volksgezondheid. Er zullen met name nog meer vuilverbrandingsovens naar afgelegen gebieden worden getransporteerd.

Elias zegt dat de helikopter wordt ingezet omdat deze gebieden niet via land te bereiken zijn. Daarnaast is er momenteel een lage waterstand in de rivieren waardoor de transport van de ovens ook niet per boot kan geschieden.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.