Regering zet helikopter in voor ontwikkeling binnenland

GFC NIEUWS- De regering heeft speciaal voor activiteiten voor de ontwikkeling van het binnenland een Russische helikopter ingezet.
Verschillende overheidsinstanties alsook particulieren die activiteiten uitvoeren ter ontwikkeling van het binnenland zullen in de gelegenheid gesteld worden om materiaal naar de afgelegen gebieden te laten vervoeren.
Het ministerie van Volksgezondheid is in de gelegenheid om als eerste gebruik te maken van deze voorziening.
Het transportvliegtuig is op 17 februari ingezet om vuilverbrandingsovens ten behoeve van het milieuplan van president Desiré Bouterse te transporteren. Op die dag is een operatie vanuit het vliegveld van Zorg en Hoop naar de dorpen Snesi Kondre en Langatabbetje uitgevoerd.
Minister Antoine Elias van Volksgezondheid benadrukt dat de helikopter alleen ingezet zal worden voor de ontwikkeling van het binnenland.
De komende periode zullen er ook in andere gebieden operaties uitgevoerd worden voor het ministerie van Volksgezondheid. Er zullen met name nog meer vuilverbrandingsovens naar afgelegen gebieden worden getransporteerd.
Elias zegt dat de helikopter wordt ingezet omdat deze gebieden niet via land te bereiken zijn. Daarnaast is er momenteel een lage waterstand in de rivieren waardoor de transport van de ovens ook niet per boot kan geschieden.