fbpx

Regering zal tot het uiterste gaan om opheldering te brengen in aanslag op gerechtsgebouw

GFC NIEUWSREDACTIE- Alle inlichtingenstructuren, criminaliteitsbestrijdingsdiensten en de Militaire Politie (MP) in Suriname zijn op scherp gebracht.

Dit zei president Chan Santokhi in Welingelichte Kringen over de mislukte aanslag op het gerechtsgebouw aan de Wulfinghstraat.

Santokhi zei dat de regering tot het uiterste zal gaan om te zorgen dat de verantwoordelijken ingerekend worden. Eerder liet minister Krishna Mathoera van Defensie weten dat de wapens afkomstig zijn uit het bestand van het Nationaal Leger.

Rond 22.30 uur vrijdagavond kwamen de daders, vermoedelijk twee mannen, op een bromfiets aan bij het gerechtsgebouw. Degene die achterop zat, stapte af, gooide een zak met daarin de explosieven over een hek en schoot op het pand. Op camerabeelden is te zien dat de twee daders vervolgens wegreden.

BEKIJK OOK
Woning volledig in de as gelegd, geen gewonden

Op het moment van de beschieting waren een politieagent en bewaker in het gebouw aanwezig. Zij kwamen naar buiten lopen om te kijken wat er precies aan de hand was. Niemand raakte gewond. De verdachten zijn nog niet opgepakt.

Het is onbekend waarom zij probeerden het gebouw op te blazen.