fbpx
Facebook Pagelike Widget

Regering zal optreden bij ongeoorloofde koersopdrijving

GFC NIEUWS- De regering houdt de situatie met betrekking tot de koers sterk in de gaten.

Zij zal bij ongeoorloofde koersopdrijving niet schromen om de autoriteiten in te schakelen die kunnen optreden. Vanuit het parlement was de regering aandacht gevraagd voor het beschermen van de burgers tegen personen die de koers omhoog stuwen.

President Chandrikapersad Santokhi heeft maandag in het parlement tijdens de eerste ronde van de begrotingsbehandeling aangegeven dat er recentelijk inderdaad is opgetreden tegen die personen.

Volgens het staatshoofd heeft de Centrale Bank van Suriname (CBvS) conform de Wet Toezicht Geldtransactiekantoren, het instrument van boete, waarvan zowel een preventieve als repressieve werking zal uitgaan.

Tevens heeft de moederbank bij voortgezette niet-naleving van de regels door een geldtransactiekantoor de bevoegdheid de vergunning op te schorten voor een door haar te bepalen tijdsduur van ten hoogste dertig dagen. Dat is reeds een aantal keren gebeurd. Bij volharding daarna, in de niet-naleving van de regels, is de bank bevoegd de vergunning in te trekken.

Indien het bij de samenleving bekend is dat iemand of een organisatie bewust bezig is met het opsturen van de koers, is het, aldus de president, de plicht om deze door te geven aan de relevante instanties. De politie en de Economische Controledienst zullen dan optreden.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…