fbpx
Regering zal hard optreden tegen cambiohouders die zich niet houden aan unificatiekoers

GFC NIEUWS- De regering zal hard optreden tegen illegale cambiohouders die de valutakoers eigendunkelijk verhogen.

Terwijl de koers aan het dalen is en voor de aankoop rond SRD 18.50 voor de US-dollar en SRD 18.60 voor de euro ligt, zien illegale cambiohouders kans om de US-dollar illegaal tegen een koers van SRD 20 te verkopen. Hierover heeft de regering reeds gesprekken gevoerd met de monetaire autoriteiten en er zal hard opgetreden worden tegen deze overtreders, laat CDS weten.

Intussen zijn reeds aanhoudingen verricht en is geld in beslag genomen. Na een razzia in het district Commewijne door Justitiële diensten, is ondernemer P. aangehouden.

De praktijk leert dat er op bepaalde plekken voor girale transacties tegen een koers van SRD 18.50 volop US-dollars in voorraad zijn. De regering roept cambiohouders op om de geünificeerde koers te blijven hanteren en zich niet schuldig te maken aan illegale valutahandel.

Ook op de gemeenschap wordt het beroep gedaan geen gebruik te maken van deze illegale diensten, maar via de legale instanties aan US-dollars of Euro’s te komen. Indien u zich bij een cambio bevindt en gebruik maakt van de illegale diensten, zult u ook moeten instaan voor de consequenties.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.