fbpx

Regering zal hard optreden tegen cambiohouders die zich niet houden aan unificatiekoers

GFC NIEUWS- De regering zal hard optreden tegen illegale cambiohouders die de valutakoers eigendunkelijk verhogen.
Terwijl de koers aan het dalen is en voor de aankoop rond SRD 18.50 voor de US-dollar en SRD 18.60 voor de euro ligt, zien illegale cambiohouders kans om de US-dollar illegaal tegen een koers van SRD 20 te verkopen. Hierover heeft de regering reeds gesprekken gevoerd met de monetaire autoriteiten en er zal hard opgetreden worden tegen deze overtreders, laat CDS weten.
Intussen zijn reeds aanhoudingen verricht en is geld in beslag genomen. Na een razzia in het district Commewijne door Justitiële diensten, is ondernemer P. aangehouden.
De praktijk leert dat er op bepaalde plekken voor girale transacties tegen een koers van SRD 18.50 volop US-dollars in voorraad zijn. De regering roept cambiohouders op om de geünificeerde koers te blijven hanteren en zich niet schuldig te maken aan illegale valutahandel.
Ook op de gemeenschap wordt het beroep gedaan geen gebruik te maken van deze illegale diensten, maar via de legale instanties aan US-dollars of Euro’s te komen. Indien u zich bij een cambio bevindt en gebruik maakt van de illegale diensten, zult u ook moeten instaan voor de consequenties.

BEKIJK OOK
Inspanningen armoedebestrijding door AW&J toegelicht aan Wereldbank