fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Regering zal geld moeten vrijmaken voor Surinamers die financieel getroffen worden door coronacrisis

INGEZONDEN- De Surinaamse regering zal op de meest korte termijn geld moeten vrijmaken voor de grote groep mensen die nu noodgedwongen thuis zitten zonder werk en inkomsten.

Dit zal wel moeten want er is namelijk geen andere oplossing voor deze groep gedupeerden. Door de coronamaatregelen zitten veel mensen zonder geldelijke middelen en weten niet hoe ze de komende periode voeding moeten kopen, laat staan de rekeningen betalen.

Een mogelijkheid zou zijn om conform het model dat in Amerika wordt toegepast, voedselbonnen te geven waarmee de meest elementaire spullen gekocht kunnen worden in de winkels.

Ook zouden de nutsbedrijven uitstel van betaling kunnen verlenen. De kosten voor stroom, water en eventueel telefoon kunnen dan mogelijk in een later stadium worden betaald.

OOK INTERESSANT
Suriname participeert aan Caribbean Culture Day 2023 in Beijing

Ook de mensen die bij de bank schulden hebben zouden dispensatie kunnen krijgen. Het zijn de banken die zich coulant zouden kunnen opstellen.

Ik ben ervan overtuigd dat maar weinigen in ons land voldoende spaargeld hebben opgebouwd om deze moeilijke economische periode door te komen.

Het zou de regering sieren indien die snel met een plan komt om alle getroffenen tegemoet te komen.

Drs. J. Kerto

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.