fbpx
Facebook Pagelike Widget

Regering zal geld moeten vrijmaken voor Surinamers die financieel getroffen worden door coronacrisis

INGEZONDEN- De Surinaamse regering zal op de meest korte termijn geld moeten vrijmaken voor de grote groep mensen die nu noodgedwongen thuis zitten zonder werk en inkomsten.

Dit zal wel moeten want er is namelijk geen andere oplossing voor deze groep gedupeerden. Door de coronamaatregelen zitten veel mensen zonder geldelijke middelen en weten niet hoe ze de komende periode voeding moeten kopen, laat staan de rekeningen betalen.

Een mogelijkheid zou zijn om conform het model dat in Amerika wordt toegepast, voedselbonnen te geven waarmee de meest elementaire spullen gekocht kunnen worden in de winkels.

Ook zouden de nutsbedrijven uitstel van betaling kunnen verlenen. De kosten voor stroom, water en eventueel telefoon kunnen dan mogelijk in een later stadium worden betaald.

Ook de mensen die bij de bank schulden hebben zouden dispensatie kunnen krijgen. Het zijn de banken die zich coulant zouden kunnen opstellen.

Ik ben ervan overtuigd dat maar weinigen in ons land voldoende spaargeld hebben opgebouwd om deze moeilijke economische periode door te komen.

Het zou de regering sieren indien die snel met een plan komt om alle getroffenen tegemoet te komen.

Drs. J. Kerto

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…