fbpx
Regering zal collectief sluiten van winkels niet toestaan

GFC NIEUWS- De regering zal nimmer toestaan dat de kleinhandel maatregelen treft, zoals het collectief sluiten van winkels, waardoor de bevolking in haar bestaan wordt getroffen.

Tegenover dit soort gedragingen zal de regering hard optreden en er zal daarbij geen uitzondering worden gemaakt.

Zo sprak president Desiré Bouterse woensdag in zijn toespraak tot de Surinaamse samenleving in het kader van het COVID-19 coronavirus in ons land.

Aan de andere kant zal de regering samen met ondernemers naar manieren zoeken om hen te helpen het hoofd boven water te houden. “Ook dit is in het belang van ons allen. Wij blijven dus gericht op onze gezamenlijke toekomst”, sprak het staatshoofd.

Hij zei verder dat goederen die nodig zijn voor de bevolking wel binnen moeten blijven komen. Daarom blijft cargovervoer zoals altijd toegestaan. “Angst voor schaarste is dus niet nodig. U hoeft niet te hamsteren. Denkt u aan uw medemens.”

President Bouterse erkent dat de ingrijpende veranderingen die de regering voor de horecasector heeft moeten doorvoeren voor velen niet aangenaam zijn en een economisch harde dobber zijn voor ondernemers. “Tòch, is dit nodig om ons allen te beschermen.”

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…