Regering zal collectief sluiten van winkels niet toestaan

GFC NIEUWS- De regering zal nimmer toestaan dat de kleinhandel maatregelen treft, zoals het collectief sluiten van winkels, waardoor de bevolking in haar bestaan wordt getroffen.
Tegenover dit soort gedragingen zal de regering hard optreden en er zal daarbij geen uitzondering worden gemaakt.
Zo sprak president Desiré Bouterse woensdag in zijn toespraak tot de Surinaamse samenleving in het kader van het COVID-19 coronavirus in ons land.
Aan de andere kant zal de regering samen met ondernemers naar manieren zoeken om hen te helpen het hoofd boven water te houden. “Ook dit is in het belang van ons allen. Wij blijven dus gericht op onze gezamenlijke toekomst”, sprak het staatshoofd.
Hij zei verder dat goederen die nodig zijn voor de bevolking wel binnen moeten blijven komen. Daarom blijft cargovervoer zoals altijd toegestaan. “Angst voor schaarste is dus niet nodig. U hoeft niet te hamsteren. Denkt u aan uw medemens.”
President Bouterse erkent dat de ingrijpende veranderingen die de regering voor de horecasector heeft moeten doorvoeren voor velen niet aangenaam zijn en een economisch harde dobber zijn voor ondernemers. “Tòch, is dit nodig om ons allen te beschermen.”

Overige berichten