fbpx
Regering wordt beoordeeld op haar daden

GFC NIEUWS- “Een heugelijk moment voor niet alleen de VSB, maar geheel Suriname”. Zo spreekt de voorzitter van de VSB over de inauguratie van de nieuwe president en vicepresident.

President Chandrikapersad Santokhi heeft een schets gegeven van de beleidsdoelstellingen. Het Staatshoofd heeft geprobeerd zo realistisch mogelijk aan te geven wat mogelijk is en wat nodig is. “Hij heeft ons voorbereid op een somber beeld (wat wij al weten). En nu zal de regering worden beoordeeld op haar daden. Daarbij kan zij rekenen op ieder geval de steun van het Bedrijfsleven”, reageert de VSB-topman, Bryan Renten.

Schuldenlast

Dat de schuldenlast hoog is, is niet onbekend bij het bedrijfsleven. De VSB heeft in gesprekken met de uitgetreden regering meermalen gewezen op verkeerd financieel beleid. Het was allemaal aan dovemansoren gericht. Populistisch regeer gedrag. “Wij zitten nu met de scherven die wij moeten opruimen”, stelt de voorzitter.

Perspectief

De voorzitter benadrukt, dat indien er een perspectief is, de gemeenschap, waaronder ook de private sector, bereid is om offers op te brengen. “Wij realiseren ons dat wij offers moeten brengen, Maar er moet perspectief zijn. Je moet betrokken worden bij het beleid. Wat dat betreft zijn wij wel optimistisch”, zegt Renten.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.