fbpx
Facebook Pagelike Widget

Regering wil gestrande passagiers voor Pasen terug

GFC NIEUWS- Het streven is om alle burgers die nog in het buitenland zijn, voor Pasen thuis te hebben. Dit zei de directeur van het Bureau Nationale Veiligheid, kolonel Daniella Veira Zaterdag op de persconferentie van het Covid-19 Managementteam.

Er zullen duidelijke afspraken gemaakt worden met deze burgers. Veira doet een beroep op alle gestrande passagiers om op ‘standby’ te staan. Er kan op elk moment gevraagd worden om binnen 24uur op de luchthaven te zijn.

Begin komende week zullen de gestrande passagiers meer informatie krijgen van het team.

Veira haalde verder aan dat burgers in thuisquarantaine zich niet houden aan de regels. Ook directeur Cleopatra Jessurun van Volksgezondheid zegt dat een groot deel van mensen in thuisquarantaine zich niet houdt aan de regels.

Iedereen die op een repatriëringsvlucht terugkeert, zal daarom verplicht in overheidsquarantaine geplaatst worden. Er zal dan gedurende twee weken, een overheidslocatie worden aangewezen, waar de burgers in quarantaine moeten zijn.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…