fbpx

Regering werkt aan verbetering en uitbreiding medische zorgfaciliteiten

GFC NIEUWSREDACTIE- Teneinde de volksgezondheid te bevorderen, is de regering met diverse partijen in gesprek om de faciliteiten in de medische zorg te verbeteren en uit te breiden.
Het bevorderen van de volksgezondheid is een van de voornaamste gebieden waarvoor de regering-Santokhi zich sterk inzet.
President Chandrikapersad Santokhi gaf op 28 december tijdens zijn persconferentie met vicepresident Ronnie Brunswijk aan dat hiervoor een aantal trajecten is ingezet.
Behalve dat er met diverse partijen wordt gesproken over het verbeteren en uitbreiden van medische faciliteiten, is er in de eerste plaats een preventief traject ingezet.
Voorkomen moet worden dat burgers ziek worden. Hierbij wordt gedacht aan leefstijlverbetering door sporten en gezondere voeding.
In de tweede plaats is het traject ingezet dat de voorziening van medicijnen is gegarandeerd; de financiële middelen voor de medicijnleveranties hebben hoge prioriteit.
Het staatshoofd benadrukt dat de volksgezondheid in de afgelopen maanden in het teken van COVID-19 heeft gestaan. Hij is er zeer dankbaar voor dat Suriname in de strijd tegen de pandemie, ook ondersteuning heeft gehad van haar internationale relaties.
Covid-19 is echter een van de minder mooie momenten geweest in de afgelopen periode. President Santokhi noemt de huidige tweede golf een forse tegenslag. Hoewel het te verwachten was, betreurt hij het, dat Suriname toch hiermee wordt geconfronteerd.
“Het had niet nodig geweest, als de gehele samenleving zich aan de verschillende voorschriften had gehouden”, aldus de president. De regering zal streng blijven monitoren en indien dit nodig is, de maatregelen moeten aanpassen of verscherpen.

BEKIJK OOK
Volksgezondheid krijgt donatie van 30.000 doses vaccins tegen gele koorts