fbpx
Regering waarborgt beschikbaarheid Covid-19-vaccin voor samenleving

GFC NIEUWS- De regering heeft in verband met het opkomend vaccin tegen coronavirus reeds een aanbetaling gedaan in verband met de zekerheidstelling van de aankoop.

Dit zegt president Chandrikapersad Santokhi in het parlement in zijn beantwoording op de vragen in eerste ronde van de begrotingsbehandeling gesteld. Volgens het staatshoofd vond de regering deze aanbetaling noodzakelijk, omdat zij wil dat de samenleving ervan gewaarborgd is dat het vaccin ook voor haar eigen burgers beschikbaar zal zijn. De president zegt dat er zicht lijkt te zijn op een vaccin, maar benadrukt dat totdat deze er zal zijn, de samenleving voorzichtig moeten blijven.

Hij geeft aan de regering bij haar aantreden voor een heel ander beleid heeft gekozen voor het beheersen van de verspreiding van Covid-19: niet een top down beleid, maar een burgervriendelijk beleid, waarbij in onderling overleg met de samenleving een beroep wordt gedaan op de eigen verantwoordelijkheid van de burger. Na 4 maanden kan gesteld worden dat dit beleid zeer goed heeft gewerkt. “De verspreiding van Covid-19 is sterk beperkt als gevolg van de maatregelen die wij hebben getroffen”, aldus het staatshoofd.

Volgens hem hebben Covid-19 en de getroffen maatregelen in ons land een grote maatschappelijke en economische impact gehad. Het heeft geleid tot een aanzienlijke verdieping van de reeds bestaande economische crisis in het land en een zware wissel getrokken op de samenleving: armoede, een dalende koopkracht en verlies van bedrijfsinkomsten.

De regering heeft daarom, terwijl zij bezig was Covid-19 te bestrijden, ook direct het traject tot normalisatie ingezet. De protocollen zijn voortvarend ontwikkeld in onderling overleg met de verschillende doelgroepen en met het bedrijfsleven. Steeds meer sectoren in het bedrijfsleven hebben de protocollen reeds geïmplementeerd, zodat deze weer kunnen normaliseren en kunnen bijdragen aan de economische ontwikkeling van ons land.

Andere sectoren maken zich thans gereed voor de afronding en implementatie van de protocollen, zodat ook deze bedrijven langzamerhand weer open kunnen worden gesteld. President Santokhi: “Op basis daarvan kunnen we geleidelijk overgaan tot normalisatie. Waar we kunnen verlichten, doen we dat. Maar we zijn er nog niet. We zullen ons aan alle maatregelen moeten houden.”

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.