fbpx
Regering vraagt schuldeisers ‘’stand still’’

GFC NIEUWS- Tijdens een onderhoud tussen de regering en de verschillende crediteuren is gevraagd om een ‘stand still’.

Dit is niets anders dan een periode waarbij er intensief gesproken wordt om tot een vergelijk te komen met betrekking tot het aflossen van de schulden. Deze periode zal duren zolang als het nodig is. Daar horen de zware obligatieleningen van Oppenheimer ook bij.

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning zei tijdens een persconferentie, dat Suriname geen keus heeft om dit pad te bewandelen. Het informeren van de schuldeisers was noodzakelijk zodat ze een goed beeld hebben van de situatie.

De bewindsman ging in op de hulp die gezocht wordt bij onder meer het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Suriname hoopt in januari 2021 goedkeuring te krijgen om zo in aanmerking te komen voor de nodige financiële middelen. Hoe groot dat bedrag is hangt af van de trekkingsrechten die het land heeft bij het fonds.

Het bedrag dat vrijgemaakt moet worden door het fonds over een periode van drie jaar zal rond de U$.700 miljoen bedragen. Minister Achaibersing benadrukte, dat de gelden het liefst niet gebruikt zullen worden om te interveniëren op de valutamarkt.

De bewindsman gaat ervan uit dat als een land een behoorlijke monetaire reserve heeft, de markt zichzelf stabiliseert.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.