Regering Suriname moet complottheorieën over vaccins actiever ontkrachten

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse regering moet actiever de verschillende complottheorieën die circuleren over vaccins ontkrachten.

Er is in ons land een extreem groot percentage ongeletterden en laaggeletterden dat erg gevoelig is voor desinformatie die circuleert op onder meer sociale media.

Deze personen worden zo op het verkeerde been gezet en weigeren zich vervolgens te laten prikken, wat nu al blijkt, soms fatale gevolgen voor hen heeft gehad.

Doordat de prikbereidheid zo verder wordt gereduceerd, komt Suriname ook minder snel of helemaal niet uit de lockdownmaatregelen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: 570 duizend coronadoden zonder vaccin, 0 doden door complicaties Pfizer en Moderna vaccins in de VS

Dit heeft een funeste werking op de toch al fragiele economie en legt een zware druk op het gezondheidsapparaat.

Dat laat het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC) in een verklaring aan GFC Nieuws weten.

“Allerlei bizarre onzinverhalen over het prikken doen de ronde in het Surinaamse roddelcircuit. De regering zou er goed aan doen om met een felle voorlichtingscampagne deze flauwekul te “debunken”. Er moet massaal geprikt worden”.

“Mensen moeten de beslissing om te prikken kunnen nemen op basis van eerlijke informatie, anders blijven wij nog langer in deze coronahel”, aldus het VrouwenCollectief.

 

Overige berichten