fbpx

Regering treft voorziening voor verhoging prestaties nationaal voetbal elftal

GFC NIEUWS- Geruime tijd bestaat reeds de behoefte professionele voetballers met een andere nationaliteit, doch van Surinaamse origine bij internationale wedstrijden uit te laten komen voor ons Surinaams Nationaal Voetbal Elftal.

Dit zal zorgen voor verhoging van zowel het spelniveau, als de prestatie van ons nationaal team op internationaal niveau met als gevolg een betere wereldranking.

De regering heeft hiertoe een voorziening getroffen middels de verstrekking van het eerste nationaal sportpaspoort.

Voorafgaand hieraan zijn consultaties gehouden met zowel nationale als internationale voetbalorganisaties en instituten, met inachtneming van bij de overkoepelende organisatie geldende regels en procedures en met de ondersteuning van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) en haar bondscoach Dean Gorre, bij de voltooiing van dit proces.

BEKIJK OOK
RBTM houdt 18-jarige met drug in zijn bezit aan

Deze voorziening en de daaruit voortvloeiende sportimpulsen zullen ongetwijfeld leiden tot een geprogrammeerde groei en verhoging van ons nationaal als internationaal spelniveau. Hierdoor zullen talent en potentie worden benut om het gewenste resultaat te bewerkstelligen.

De Surinaamse voetballer, het voetbalminnend publiek, maar bovenal het Surinaams voetbal in zijn algemeenheid zal middels deze impulsen kunnen profiteren van een verbeterde internationale voetbalklimaat en daarbij behorende resultaten.