fbpx
Facebook Pagelike Widget

Regering treft voorbereiding voor ‘total lockdown’

GFC NIEUWS- De regering Bouterse-Adhin heeft tot nu toe beperkende maatregelen getroffen. Sluiting scholen, grenzen en markten, aangepaste openingstijden en dienstverlening bij bedrijven en de overheid en ook stopzetting van bepaalde diensten zijn enkele van die maatregelen.

Dit is gedaan, vanwege het feit dat de gestelde richtlijnen niet nageleeft (kan) worden op plaatsen waar grote groepen mensen bij elkaar zijn. Die zijn: social distance van minstens 1,5 meter afstand en geen samenzijn van meer dan 100 personen. De regering is waakzaam en doet er alles aan COVID-19 situatie in ons land te beheersen.

Ondanks de low COVID-19 situatie, treft de regering voorbereidingen voor een mogelijke ‘total lockdown’. “De regering zal er alles aan doen om de voedselzekerheid, -distributie en de cruciale diensten van de overheid te waarborgen”, geeft vicepresident Ashwin Adhin aan tijdens de persconferentie van het COVID-19 Managementteam.

De regering heeft besloten niet per direct over te zijn gegaan tot een ‘total lockdown’, nadat COVID-19 in Suriname is bevestigd op 13 maart. Dat zou een neergang van de economie hebben betekend. Langzaam zijn maatregelen getroffen bij de verschillende sectoren; deze zijn nog gaande en worden aangepast waar nodig. Met het bedrijfsleven voert de regering momenteel gesprekken hoe langzaam te komen tot een ‘total lockdown’.

Voor de daardoor ontstane issues ten aanzien van het bedrijfsleven en andere sectoren, zullen opties worden bekeken hoe die issues op te vangen om zodoende te garanderen dat mensen kunnen overleven gedurende deze gezondheidscrisis. Belasting verlagende maatregelen en een noodfonds, zijn enkele genoemde opties.

Waarom casino’s nog open zijn en hoe de verschillende groepen gecompenseerd zullen worden bij stopzetting van dienstverlening of bedrijfssluiting, zal verder worden uitgewerkt door de regering, gaf Adhin verder aan.

De vp vraagt begrip en medewerking aan eenieder met betrekking tot de getroffen maatregelen door de regering in deze crisis en roept alle partijen op om samen te werken in de oorlog met COVID-19.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…