fbpx
Regering subsidieert meel voor stabiele broodprijzen

GFC NIEUWS- Daar brood een belangrijk aspect is binnen de voedselvoorziening van de gemeenschap, wil de regering de broodprijzen stabiel houden en zal zij daarom het meel ten behoeve van de broodproductie subsidiëren.

Om te komen tot een goed subsidiebeleid voor meel voor de broodproductie, voert het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische innovatie (Min EZ), diverse gesprekken met meelleveranciers.

Zo heeft minister Saskia Walden de afgelopen week meerdere gesprekken gevoerd met de grootste stakeholders in de meelhandel en ook vertegenwoordigers van broodbakkerijen om met hen van gedachten te wisselen over de kost efficiënte voorwaarden voor de subsidieregeling.

Een belangrijk aandachtspunt van de meel leveranciers, tijdens deze ontmoeting is de benodigde valuta, tegen de Centrale Bank koers, om met name de import van graan en meel te kunnen betalen.

Een ander belangrijk aspect is dat de overheid op toe moet zien, dat het gesubsidieerd meel daadwerkelijk ten behoeve van brood voor de Surinaamse gemeenschap wordt gebruikt, met in acht neming van de door Min EZ gestelde voorwaarden aan de broodbakkerijen. In dit kader worden bakkerijen geregistreerd.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…