“Regering stimuleert antiontwikkeling”

GFC NIEUWS- Deze regering is het niet waard om ons te leiden. Ze moeten zo snel mogelijk weg.
Dit zei de voorzitter van de NPS, Gregory Rusland, tijdens een mobilisatievergadering van de partij in Clevia.
“De regering heeft een puinhoop gemaakt van Suriname. Er zijn achterstanden voor wat betreft gelden, bij olie maatschappijen. Als we kijken naar de financiële situatie in het land zien we dat al het geld dat wij de komende periode moeten ontvangen uit de inkomsten van Iamgold, Staatsolie en Newmount, de komende twee jaar naar schuldeisers als Opperheimer gaan en niet naar de staat. Ook moet er een olie rekening betaalt worden,” voerde Rusland aan.
“In plaats van dat de regering ontwikkeling brengt, brengt die ons steeds verder achteruit. Suriname wilde niet afhankelijk zijn van Nederland, maar het doet pijn om te zien dat een regering die zegt dat zij revolutionairen en nationalisten zijn, ons afhankelijk laat worden van Venezuela,” gaf de voorzitter aan.
“Wij moeten een leiding in Suriname hebben die ervoor zorgt dat wij met opgeheven hoofd, als trotse Surinamers de wereld tegemoet kunnen zien en niet moeten bedelen. De situatie waarin de regering ons heeft gebracht, hoefden wij niet te hebben. Suriname heeft dit niet verdiend. We hadden genoeg geld in 2010, toen de NPS de staatskas overdroeg aan de huidige regering.”

Overige berichten