80.000 pakketten voor gezinnen die landelijk getroffen zijn door wateroverlast en Covid-19

GFC NIEUWSREDACTIE- De regering heeft zojuist de distributie van het landelijk voedselpakkettenproject gelanceerd in Coronie.

De pakketten worden verstrekt aan burgers die op de een of ander manier getroffen zijn door wateroverlast en/of de Covid-19-pandemie.

Het gaat om personen die als gevolg van de situatie moeite hebben om in hun directe behoefte te voorzien. De overheid zal komende dagen en weken ondersteuning verstrekken aan de getroffenen.

De launch van het project heeft te Coppenamepunt in Coronie plaatsgevonden.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Ernstig gebrek aan geld is grootste stressfactor binnen gezinnen in Suriname

Het project is een gezamenlijke operatie van het Bureau Eenheid van het Kabinet van de President, het ministerie van Defensie c.q. het Nationaal leger, het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, het Ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport en de verschillende districtscommissariaten.

De verschillende ministers van de bovengenoemde ministeries, de districtscommissaris van Coronie, Maikel Winter, leden van het Kabinet, het Nationaal Leger en bestuursambtenaren trekken nu de verschillende gebieden in om de eerste levensmiddelenpakketten aan de mensen uit te delen.

Dc Winter zegt dat er 1100 mensen zijn geregistreerd die in aanmerking zullen komen via het project in Coronie. De manschappen van het leger zijn ingezet om in de verschillende gebieden de pakketten uit te delen.

De regering zal landelijk 80.000 voedselpakketten uitdelen aan de getroffenen.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten