fbpx
Facebook Pagelike Widget

Regering onderzoekt overmaking US$ 272,9 miljoen SPSB naar woningbouwfonds

GFC NIEUWS- Ex-minister Gillmore Hoefdraad heeft op 10 juli een opdracht gegeven aan de Surinaamse Post Spaarbank (SPSB) om een bedrag van US$ 272,9 miljoen over te maken naar een rekening van een woningbouwfonds.

De brief is op 16 juli binnengekomen bij SPSB en de directie heeft de opdracht meteen uitgevoerd, haalde president Chandrikapersad Santokhi vanmiddag aan tijdens een persconferentie van de regering.

Santokhi is van mening dat deze handeling onethisch is en is gedaan om het regeren moeilijker te maken voor de nieuwe regering. De regering heeft deze zaak nu in onderzoek en zullen tegen de directeur van SPSB, Ginmardo Kromosotoe, gepaste maatregelen worden getroffen.

Minister Armand Achaibersing bevestigt dat er een onderzoek gaande is. Hij zegt dat stapvoets alle oneigenlijke handelingen onderzocht zullen worden en vraagt de samenleving om wat geduld te betrachten.

Hij trekt de voorzichtige conclusie dat dit bedrag bewust is overgemaakt, zodat de nieuwe regering daarover niet kon beschikken. Het kan bij hem niet in dat men weet dat er nauwelijks tot geen middelen zijn om onder meer de overheidssalarissen te betalen en gaat men op het laatste moment over tot deze handeling.

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.