fbpx

Regering onderzoekt overmaking US$ 272,9 miljoen SPSB naar woningbouwfonds

GFC NIEUWS- Ex-minister Gillmore Hoefdraad heeft op 10 juli een opdracht gegeven aan de Surinaamse Post Spaarbank (SPSB) om een bedrag van US$ 272,9 miljoen over te maken naar een rekening van een woningbouwfonds.
De brief is op 16 juli binnengekomen bij SPSB en de directie heeft de opdracht meteen uitgevoerd, haalde president Chandrikapersad Santokhi vanmiddag aan tijdens een persconferentie van de regering.
Santokhi is van mening dat deze handeling onethisch is en is gedaan om het regeren moeilijker te maken voor de nieuwe regering. De regering heeft deze zaak nu in onderzoek en zullen tegen de directeur van SPSB, Ginmardo Kromosotoe, gepaste maatregelen worden getroffen.
Minister Armand Achaibersing bevestigt dat er een onderzoek gaande is. Hij zegt dat stapvoets alle oneigenlijke handelingen onderzocht zullen worden en vraagt de samenleving om wat geduld te betrachten.
Hij trekt de voorzichtige conclusie dat dit bedrag bewust is overgemaakt, zodat de nieuwe regering daarover niet kon beschikken. Het kan bij hem niet in dat men weet dat er nauwelijks tot geen middelen zijn om onder meer de overheidssalarissen te betalen en gaat men op het laatste moment over tot deze handeling.

BEKIJK OOK
Dc Saramacca pleit voor introductie landbouwonderwijs op basisscholen