fbpx
Facebook Pagelike Widget

Regering nog steeds voorstander Spaar-en Stabilisatiefonds

Suriname krijgt een Spaar-en Stabilisatiefonds; echter is de regering nog niet zo ver met de wetgeving en is dat de reden waarom het fonds nog niet van de grond is gekomen.

Het wetsontwerp is ruim 1,5- 2 jaar terug ingediend bij het parlement. De regering heeft het ontwerp teruggenomen, omdat die aanpassing behoeft.

“Wij willen geen situatie waarbij wij geen beroep zouden kunnen doen op het fonds als er sprake is van een noodsituatie”, zei minister Andy Rusland van Financiën vanavond in het parlement. De wet behoeft aanpassing en is daarom teruggenomen.

Een van de doelen van het fonds is om de economie te beschermen tegen de economische ‘boom and bust’ cycli die optreden. Het fonds heeft een stabiliserende rol omdat het geld kan storten voor de overheid als de verwachte mijnbouwinkomsten lager uitvallen.

Tegelijkertijd kan het Spaar- en Stabilisatie Fonds extra geld sparen als de mijnbouwinkomsten boven verwachting uitvallen.

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…