Regering moet stroomrekening evenals water- en telefoonrekening 3 maanden kwijtschelden

GFC NIEUWS– Steeds meer personen laten aan GFC Nieuws weten dat ze zo snel als mogelijk compenserende maatregelen wensen van de regering, gelet op de coronacrisis, die een deel van de Surinaamse bevolking verder in bittere armoede heeft gedompeld.Het gaat om personen die veelal voor zichzelf werken en geen vast maandloon hebben. Deze groep maakt zich ernstige zorgen over hun zwakke financiële positie en weet niet of ze de komende tijd in staat zullen zijn om de stroomrekeningen evenals water- en telefoonrekeningen te betalen. Ze vragen kwijtschelding voor de komende drie maanden en indien de crisis langer duurt, een verlenging.

“Het mag niet zo zijn dat wij worden afgesloten”, hopen de gedupeerden.

Ook op sociale media beginnen kritische burgers zich serieus af te vragen of het niet noodzakelijk is dat er snel financiële  compensatiemaatregelen worden doorgevoerd. Zij verwachten een ondersteuningsactie van de regering.

“Voor 2 of 3 maanden kunnen ze kwijtschelding geven, want dit is een wereldcrisis, schrijft Natalie Lioe Anjie op Facebook.

“Ik stel voor dat stroom en water de komende 3 maanden gratis moet zijn voor iedereen”, laat John Niamut weten.

“De overheid moet een regeling treffen met EBS, SWM en Telesur, zodat de ‘coronagedupeerden’ die nu geen salaris hebben, na de ‘coronaperiode’ de rekeningen in termijnen kunnen aflossen. Dit is overmacht, dus regering AUB maatregelen treffen voor deze groep”, stelt Gomez Stanycha voor op Facebook

 

Overige berichten