fbpx
Regering moet duidelijkheid geven over Kaloti Suriname Minthouse

De regering zal antwoord moeten geven op de vele indringende vragen van het assembleelid Arthur Thin A Tsoi over de Kaloti Suriname Minthouse.

Kaloti Suriname Mint House is het jongste bedrijf van Kaloti Precious Metals uit Dubai. Op vrijdag 20 februari 2015 opende de raffinaderij de deuren van het gebouw in het district Para.

In totaal zal er 60.000 ounce goud op jaarbasis verwerkt kunnen worden in de raffinaderij te Suriname. Hiermee kan de raffinaderij het lokale aanbod aan inclusief groeimogelijkheden om ook het goud vanuit de regio te verwerken.

Tjin A Tsoi wil weten als Suriname een overeenkomst heeft gesloten met Kaloti en welke afspraken zijn gemaakt met het bedrijf. Hij wil verder weten welke privileges het bedrijf heeft gehad van de regering.

Hij heeft informatie dat Kaloti voor 15 jaren monopolie heeft en dat het beleid van de overheid erop gericht zal zijn om het bedrijf te waarborgen door een x-aantal kg goud per jaar te verwerken. Het parlement dient hierover op de hoogte te zijn, vindt Tjin A Tsoi.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.