fbpx
Regering moet direct ingrijpen om paniek en complottheorieën tegen te gaan

INGEZONDEN- De regering zou direct moeten ingrijpen om onnodige paniektoestanden in de samenleving tegen te gaan. Haast elk uur krijg ik een doorgestuurd bericht via Whatsapp waarin er sterk overdreven informatie is te lezen.

Zo krijgen vooral complotdenkers de kans om hun soms waanzinnige ideeën en onzinanalyses te verspreiden onder lichtgelovige burgers. Het probleem is dat veel personen gevoelig zijn voor deze informatie omdat ze veelal niet goed zijn ontwikkeld of slecht geïnformeerd zijn.

Vorige week waren het een en al politieke onzinverhalen en complottheorieën die werden doorgestuurd, maar sinds een paar dagen word ik geconfronteerd met apps over het coronavirus.

Vandaag is er weer paniek ontstaan, als zou het de komende periode niet meer mogelijk zijn om boodschappen te doen. Het gevolg: iedereen gaat tegelijk naar de winkel en loopt nodeloos risico besmet te raken met het coronavirus en zo de verspreiding te verergeren.

Hoe absurd is dat? Iedereen is gister netjes om 18.00 uur naar binnen gegaan vanwege de avondklok, om vanmorgen met z’n allen massaal bij elkaar te komen in gesloten winkels waarbij de kans om ziek te worden erg groot is. Erg krom!

Het is een taak van de regering om direct in te grijpen en snel de juiste informatie te geven zodat dit soort panieksituaties in het vervolg voorkomen kunnen worden. Wie weet hoeveel mensen vandaag besmet zijn geraakt? Alleen God wat dat nu.

Ik doe een beroep op een ieder om niet zomaar in paniek te raken, maar rustig de instructies van de regering af te wachten. Met deze belachelijke ezelachtige handelingen zorgt deze paniekerige groep alleen maar voor meer ellende!

Drs. J. Kerto

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.

 

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)