fbpx

Regering moet direct ingrijpen om paniek en complottheorieën tegen te gaan

INGEZONDEN- De regering zou direct moeten ingrijpen om onnodige paniektoestanden in de samenleving tegen te gaan. Haast elk uur krijg ik een doorgestuurd bericht via Whatsapp waarin er sterk overdreven informatie is te lezen.

Zo krijgen vooral complotdenkers de kans om hun soms waanzinnige ideeën en onzinanalyses te verspreiden onder lichtgelovige burgers. Het probleem is dat veel personen gevoelig zijn voor deze informatie omdat ze veelal niet goed zijn ontwikkeld of slecht geïnformeerd zijn.

Vorige week waren het een en al politieke onzinverhalen en complottheorieën die werden doorgestuurd, maar sinds een paar dagen word ik geconfronteerd met apps over het coronavirus.

Vandaag is er weer paniek ontstaan, als zou het de komende periode niet meer mogelijk zijn om boodschappen te doen. Het gevolg: iedereen gaat tegelijk naar de winkel en loopt nodeloos risico besmet te raken met het coronavirus en zo de verspreiding te verergeren.

Hoe absurd is dat? Iedereen is gister netjes om 18.00 uur naar binnen gegaan vanwege de avondklok, om vanmorgen met z’n allen massaal bij elkaar te komen in gesloten winkels waarbij de kans om ziek te worden erg groot is. Erg krom!

BEKIJK OOK
Kinderombudsinstituut zoekt draagvlak voor wet Kinderombudspersoon Suriname

Het is een taak van de regering om direct in te grijpen en snel de juiste informatie te geven zodat dit soort panieksituaties in het vervolg voorkomen kunnen worden. Wie weet hoeveel mensen vandaag besmet zijn geraakt? Alleen God wat dat nu.

Ik doe een beroep op een ieder om niet zomaar in paniek te raken, maar rustig de instructies van de regering af te wachten. Met deze belachelijke ezelachtige handelingen zorgt deze paniekerige groep alleen maar voor meer ellende!

Drs. J. Kerto

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.