fbpx
Regering maakt zich klaar voor binnenhalen 2100 ampullen tegen COVID-19

GFC NIEUWS- De Surinaamse regering is bezig voorbereidingen te treffen om 2100 ampullen Interferon alfa-2b uit Cuba binnen te halen.

Dit heeft Rick Kromodihardjo, directeur van het Staatsziekenfonds, tijdens de dagelijkse persconferentie van het Covid-19-managementteam op 23 maart 2020 kenbaar gemaakt.

Tot nu toe heeft deze medicatie meer dan vijftienhonderd patiënten genezen van COVID-19. Het is één van de dertig middelen die door de Chinese National Health Commission is uitgekozen om COVID-19 aan te elimineren. Kromohardjo heeft verder aangegeven dat het medicijn er komt voor het geval er behoefte aan zal zijn.

De SZF-directeur gaf aan dat iemand die besmet is en in redelijk goede conditie verkeerd vijf tot tien ampullen gebruikt en voor iemand die er slecht aan toe is, zullen tien tot twintig nodig zijn.

Op basis daarvan zegt de SZF-directeur dat 2.100 ampullen voldoende zullen zijn honderd tot tweehonderd patiënten. De ampullen zullen worden ingevlogen door Fly Allways.

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft benadrukt dat er een grote vraag is naar het medicijn. Minister Elias heeft vervolgens aangegeven dat Cuba “nu compleet is uitverkocht”.

Hij maakte verder kenbaar dat op 5 april de ‘proeforder’ in Suriname zal arriveren. Vervolgens zal na evaluatie besloten worden over de grote bestelling.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.