fbpx

Regering leent SRD 648 miljoen bij Centrale Bank

GFC NIEUWS- De regering heeft wederom geld geleend bij de Centrale Bank van Suriname.

Kort nadat Robert van Trikt benoemd werd tot governor van de Moederbank, heeft de bank 670 miljoen SRD beschikbaar gesteld aan de staat. Dit gebeurde conform de bankwet in maart 2019.

Het getrokken bedrag moest de staat binnen 6 maanden terugbetaald hebben aan de Centrale Bank. Kort daarna werd het volgend bedrag van 648 miljoen SRD, ter beschikking gesteld aan de regering.

De voorschotten worden verschaft op basis van de begroting over dat jaar. Aangezien de begroting van 2019 verschilt met die van 2018, kan de regering ook minder opnemen bij de Centrale Bank.

BEKIJK OOK
PL herdenkt samen met first lady en 'Jawa' parlementariërs van NDP en VHP Javaanse immigratie te Mariënburg

Bij de eerste trekking in maart 2019, werden felle discussies gevoerd over monetaire financiering, vooral nadat Financiënminister Gillmore Hoefdraad, een overeenkomst uit 2016, om monetaire financiering tegen te gaan, eenzijdig had ingetrokken.

Maikel Soekhnandan, directeur Bankbedrijf van de Centrale Bank, zei aan Radio ABC dat het bedrag van SRD 648 miljoen ook binnen een termijn van 6 maanden terugbetaald moeten worden aan de Moederbank.