fbpx

Regering leeft mee met getroffen families woningbranden

De regering leeft intens mee met de familieleden die getroffen zijn door de branden waar in totaal vijf kinderen het leven hebben gelaten.

Op Latour gaat het om 2 woonhuizen en Pontbuiten 1 woonhuis die op 2 juli door brand zijn verwoest.

Tijdens de persconferentie onder leiding van president Desiré Bouterse vroeg de regeringsleider 1 minuut stilte om de tragische sterfgevallen te herdenken. Het staatshoofd toonde hiermee respect voor de kinderen die bij de branden het leven hebben gelaten.

Kort na het bekend worden van de branden hebben onder meer de ministers Stuart Getrouw (Justitie & Politie) en Andre Misiekaba (Sociale zaken en Volkshuisvesting) persoonlijk hun medeleven getoond aan de nabestaanden. Ook parlementsvoorzitter Jennifer Simons toonde zich getroffen door dit tragisch voorval en begaf zich ter plekke.

BEKIJK OOK
Nieuw curriculum voor kinderdagverblijven en peuterscholen

In de middaguren bezochten ook de ministers van Volksgezondheid, Antoine Elias en die van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal de nabestaanden.
De regering zal er alles aan doen om de families met het nodige bij te staan.

Misiekaba sprak van een zeer dramatische dag. Hij zal namens de regering de hulp aan deze families coördineren. De regering zal als onderdeel van de hulpverlening ervoor zorgen dat de nazorg genoeg aandacht krijgt.

Ook in De Nationale Assemblee hebben zowel de regering bij monde van regeringscoördinator Soewarto Moestadja als leden van het parlement stilgestaan bij deze tragedie.