Regering laat Surinaamse studenten in Cuba voor de zoveelste keer in de steek

GFC NIEUWSREDACTIE- “Het is onvoorstelbaar, walgelijk, frustrerend en pijnlijk.”

Woorden van het Surinaams parlementslid Ronnie Asabina over de onzekere en radeloze situatie waarin de 17 Surinaamse bursalen in Cuba verkeren.

Op 20 september, de start van het nieuw collegejaar van deze studenten op Cuba, werden de studenten met de harde realiteit en naakte waarheid geconfronteerd. En dat is dat zij de collegelokalen niet mochten betreden, met als reden dat hun collegegelden niet zijn gestort, zegt Asabina.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Als het leven echt door gaat na de dood is dat het meest fantastische nieuws aller tijden

“Voor de zoveelste keer laat de Staat deze studenten in de kou. Ik heb alle namen van de 17 studenten genoegzaam en grondig doorgenomen en ik ben geen klinkende namen, ik bedoel namen van rijken en toprijken in de samenleving tegengekomen.”

“Wederom is de toegezegde overmaking van gemiddeld USD 8000 per student voor een collegejaar niet overgemaakt. Alsof het voorgaande niet genoeg is, hebben deze studenten het vorig collegejaar nog niet kunnen afronden, vanwege achterstallige betaling.”

“Ja…..het moet mij van het hart…, ik begrijp de prioriteitstelling van de regering niet. Ik ben de kluts kwijt….. Gebleken is dat er wel geld is om een extra auto voor een ambassadeur te kopen. Voorts is er geld om een stuk terrein waarvoor een burger gratis in aanmerking is gekomen over te kopen, tenminste voor een tarief dat marktconform is. Maar kennelijk er is geen geld om te betalen voor kennis die in ons geliefd land uitermate belangrijk en schaars is.”

“Nee.., er is ook geen geld om de Cubaanse medici en het verplegend personeel te behouden voor land en volk; juist midden in een klimaat waar wij afstevenen op een humanitaire crisis op het gebied van de volksgezondheid vooral als wij de bevestigde Covid-19-geïnfecteerden en doden in ogenschouw nemen.”

“Ja.., ik praat over bevestigde gevallen, want er zijn veel gevallen, waarbij hele gezinnen geïnfecteerd zijn en zich niet laten swabben met alle nare gevolgen van dien,” aldus Asabina.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER