Regering kondigt koopkracht versterkende maatregelen aan

GFC NIEUWSREDACTIE- De regering heeft in de afgelopen periode reeds tal van maatregelen getroffen.

Hieronder vallen de verhogingen van de Algemene Oudedagsvoorzieningen, de Algemene Kinderbijslag, sociale voorzieningen, belastingverminderingen en de COVID-19-steun.

Voor de komende drie maanden kunnen nog meer koopkrachtversterkende maatregelen verwacht worden.

Tijdens de regerings-persconferentie op 14 april 2021 noemde president Chandrikapersad Santokhi onder meer goedkope babyvoeding voor kwetsbare groepen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Man in Zorg en Hoop weigert zijn vriendin los te laten, ze mag geen nieuwe man in haar leven

Verder somde het staatshoofd op: verbetering van de koopkracht voor ambtenaren (salarisverhoging en/of belastingverlaging) na overeenstemming met bonden, steun aan arme huishoudens middels debit cards (moni karta), Schooltassenproject; Nood- en productiefonds voor COVID-19, ook voor ondernemers.

President Santokhi benadrukte dat alle inkomsten van de gemeenschap zijn. Helaas gaat veel van de inkomsten nu naar het aflossen van schulden.

Toch verwacht de regering om dit jaar SRD 6 miljard aan extra inkomsten binnen te halen. Daarvan gaat SRD 3,5 miljard terug naar de gemeenschap door de beleidsmaatregelen voor sociale opvang.

Als de subsidie op gasoline en diesel daarbij wordt opgeteld, dan komt daar nog SRD 1,5 miljard bij.

“Dus wij schatten in om dit jaar SRD 6 miljard aan extra inkomsten te verkrijgen en daarvan SRD 5 miljard te bestemmen voor sociale opvang. Het is de regering heilig, dat iedereen zo goed als mogelijk opgevangen wordt en meegaat in een betere toekomst”, aldus het staatshoofd.

Om dit te kunnen realiseren is volgens hem belangrijk dat iedereen zijn betalingsverplichtingen nakomt.

Overheidsinstellingen zullen slagvaardig de resultaten moeten boeken en eenieder zal moeten nagaan hoe hij goed gebruik maakt van de steun om een beter leven voor zichzelf op te bouwen.

Overige berichten