fbpx

Regering komt met strengere Covid-aanpak als samenleving maatregelen blijft negeren

GFC NIEUWS- De komende drie dagen zal de voorlichting in het kader van de naleving van de Covid-19-maatregelen worden opgevoerd.
Als blijkt dat de samenleving zich na die drie dagen toch niet heeft gehouden aan de door de president eerder aangekondigde maatregelen, komt er een strengere aanpak.
Dat zei vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk vandaag op een regeringspersconferentie.
De vp haalde aan dat de situatie in Suriname zeer ernstig is. Covid-19 krijgt teveel de gelegenheid om de openbare gezondheid, economie en de sociaal-maatschappelijke situatie te bedreigen. Wij zijn volgens de vp niet in staat gebleken om gezamenlijk Covid-19 het hoofd te bieden. Er moet verandering in komen. Wij moeten ons gedrag zodanig aanpassen dat we met Covid-19 kunnen leven, benadrukte de vp.
“Als samenleving zijn we verplicht onszelf te beschermen en ons te houden aan de maatregelen die door de president zijn vastgesteld. De komende drie dagen zullen wij testen als wij gezamenlijk als gemeenschap ons kunnen houden aan de maatregelen. Indien er niet minder mensen op straat zijn en de samenscholingen op straat of voor winkels doorgaan, zal de regering genoodzaakt zijn om strenger op te treden. Het mag niet erger worden; onze gezondheid is in gevaar. Er zullen waarschijnlijk meer mensen ziek worden. Wij kunnen het helaas niet stoppen. Wat we moeten doen, is ons houden aan de maatregelen.”
Het Crisis Managementteam is met de Taskforce en het ministerie van Volksgezondheid bezig geweest om de lijnen vast te stellen voor de komende periode.

BEKIJK OOK
Buitenvrouw slaat 1-jarig zoontje bont en blauw na ruzie met man